De buxus heeft het de laatste jaren zwaar te verduren, met tal van ziekten en plagen die het op deze mooie plant gemunt hebben. Sommigen geven de moed op en zoeken naar ‘veiligere’ alternatieven. Dit is echter helemaal niet nodig, want met enkele tips kan je prima genieten van je buxus!

Een gezonde plant

Allereerst: een plant die gezond is, is het beste bestand tegen ziekten en insecten. Dat geldt ook voor de buxus. Zorg er dus voor dat je struik in optimale omstandigheden kan groeien. Een regelmatige bemesting en bekalking zijn al een stap in de goede richting. Bemest je buxus 2 keer per jaar met DCM Meststof Buxus en bekalk in het voorjaar met DCM Groen-Kalk®. Voorkomen is namelijk altijd beter dan genezen! Zo bezorg je je buxus een ideale bodem en juiste voedingsstoffen voor een optimale groei.

Buxusmot in de val

Maar ook met betrekking tot de buxusmot – of beter gezegd: de rups, want het is die die je buxus kaalvreet – kan je een aantal doeltreffende maatregelen nemen. Hang vanaf april/mei een DCM Mottenval op in de buurt van je buxus en plaats hierin 2 feromooncapsules van DCM Cydalima-Pheromone®. Zo worden mannelijke buxusmotten efficiënt in de val gelokt, waardoor paring met het vrouwtje onmogelijk wordt en zij ergens anders naar toe gaat, zodat nieuwe rupsen niet in jouw tuin worden geboren. Controleer de val regelmatig om de plaag te monitoren en een juiste bestrijdingsstrategie te kiezen.

Buxus toch aangetast? Niets verloren!

Een aangetaste buxus ziet er troosteloos uit. Het is echter niet te laat om je buxus nog te redden! Bespuit je buxus met DCM Bladvoeding Olega® Groen of snoei de plant stevig als er slechts weinig bladeren op de plant staan en bemest met DCM Meststof Buxus. Deze voeding bezorgt de plant opnieuw een intens groene kleur en geeft je buxus opnieuw de nodige energie om terug te groeien.

Meer bio bestrijdingsmiddelen

Ontvang onze nieuwsbrief (max. 8 per jaar)

 

tuintips

speciale aanbiedingen

product nieuws

adviezen

U bent ingeschreven, bedankt!