Wat kan je doen tegen verzakken van je tuin, terras of tuinhuisje?

sep 17, 2020Nieuws

Het is een vraag die we vaak tegenkomen: Mijn terras zakt iedere jaar, mijn schuurtje gaat scheef staan. Heb je daar een oplossing voor?

Wij hebben meerdere oplossingen voor u:

Onderheien

Wij komen langs met een miniheimachine. Ondanks dat deze heimachine klein is, kan het apparaat heipalen in de grond heien tot op de zandlaag. De zandlaag onder het veen is een stabiele laag om verder op te bouwen. Een fundament maken op deze heipalen is net zo stevig als het fundament van uw huis!. Dit is de beste en duurste oplossing.

Schroefpalen

Een schroefpaal is een paal die de grond wordt ingedraaid met een heel licht apparaat, een soort van boor, dat overal kan komen. De palen zelf bestaan uit verschillende delen die aan elkaar worden gelast, om de juiste diepte te bereiken. Een relatief goedkoop systeem dat het zelfde effect heeft als heipalen. Eén van de verschillen is de draaglast van de paal, die is met een schroefpaal minder dan een heipaal. Maar meer dan genoeg voor uw schuur, tuinhuis of terras! Dit is dus een zeer goede oplossing, die minder duur is dan heipalen.

Hardhouten palen in de kleef

Om uw tuinschuur of houten terras te beschermen tegen verzakken worden er ook wel lange hardhouten palen gebruikt die de grond in worden getrilt. De palen bereiken de zandlaag niet in veengebieden, maar wel een bodemgebied dat “kleef” wordt genoemd. Hier blijft de paal als het ware in hangen. Op den duur zal dit systeem wel gaan zakken, maar vele male langzamer dan niets. Dit systeem is de goedkoopste oplossing tegen verzakken, maar op de lange termijn zullen er toch verzakkingen komen.

Piepschuim

De eigenschap van piepschuim is natuurlijk dat het drijft op water. En dat is precies waar gebruikt gemaakt wordt met piepschuim. Eerst wordt uw tuin afgegraven, daarna wordt er een berekende hoeveelheid piepschuim en een drainagesysteem aangelegd. Tenslotte komt de grond weer terug in uw tuin en kan de tuin weer worden ingericht. Het resultaat is dat de hele tuin nooit meer zakt! Het is voor grote oppervlakten een zeer goede oplossing.

 

Wij leveren maatwerk

Contact

Schutting op maat?

Wij bieden een oplossing

06-54723735

Presets Color

Primary
Secondary