Wij vinden het zelf altijd erg fijn als we met een aankoop ook nog een goed doel steunen. Het kan niet altijd, maar voor wat betreft haardhout kan het tegenwoordig wel!Sinds kort hebben wij voor u op voorraad zakken hout van Natuurmonumenten.

Het haardhout van Natuurmonumenten komt vrij bij duurzaam bosbeheer. Dit hout is gekapt om de ondergroei van het bos meer ruimte en licht te geven. Het haardhout komt uit de bossen van Natuurmonumenten en is natuurlijk gedroogd, u kunt het direct stoken. Met uw aankoop ondersteunt u het bos- en landschapsbeheer voor nu en later. Duurzaam en verantwoord uw kachel of open haard stoken dus!

De zak bevat een mix van verschillende houtsoorten als: eik, berk, beuk, es en els. Eiken-, beuken- en essenhout zijn traag brandende houtsoorten. Dit betekent dat het lastiger aan te steken is. Elzen- en berkenhout daarentegen is een zachte houtsoort en daardoor gemakkelijk aan te steken. Bovendien geeft de schors van een berk een lekker geurtje af en een heerlijk knisperend vuurtje. Het vlammenspel is van alle houtsoorten erg mooi. Met uitzondering van het eikenhout, dat staat meer bekend om zijn lange brandtijd.

Zie hier onze aanbieding

Ontvang onze nieuwsbrief (max. 8 per jaar)

 

tuintips

speciale aanbiedingen

product nieuws

adviezen

U bent ingeschreven, bedankt!