Damwand

Home » Diensten » Damwand

Damwand slaan

Heeft u een damwand nodig of een beschoeiing? Om grote hoogteverschillen te overbruggen, plaatsen wij liever een damwand. Een gewone beschoeiing is vaak niet stevig genoeg. Voor damwand gebruiken wij hardhouten dikke planken (geschaafde damwandplanken met mes en groef), die verticaal worden geplaatst. Wij adviseren hiervoor FSC hardhout.

Een damwand of een beschoeiing?

Damwand wordt gebruikt als de bodem naast uw oever dieper dan een meter ligt of als er extra stevigheid nodig is. Ofwel om grote hoogte te overbruggen.
Denk aan oeverbescherming langs de plassen, meren, rivieren, brede of diepe sloten en kanalen.
Een enkele keer gebruiken we damwand omdat het er zo mooi robuust uitziet.

Damwand in veen

Het plaatsen van een damwand in een veengebied, zoals het Reeuwijkse plassen of Nieuwkoopse plassen gebied vraagt om kennis van de lokale omstandigheden. Die kennis hebben wij door onze jarenlange ervaring in huis. Een extra reden om contact met ons op te nemen!

Gebruik damwand

Damwand bestaat eigenlijk altijd uit dikke hardhouten planken die verticaal door een mes en groef verbonden zijn. De afwerking aan de bovenkant is volgens uw wens.

Damwand kan behalve als waterkering ook als grondkering worden gebruikt. Zo kunnen er hoogte verschillen in uw tuin worden aangebracht om bijvoorbeeld een zitkuil of een verdiept terras te maken.

N

Damwand op maat

N

Oeverbescherming

N

Hoogte verschillen in uw tuin maken

Presets Color

Primary
Secondary