Beschoeiing

Om afkalving van grond langs het water te voorkomen, kan er een beschoeiing worden geplaatst. Voor beschoeiing gebruiken wij hardhouten palen en planken. Wij adviseren hiervoor FSC hardhout boven en op de waterlijn. Onder de waterlijn adviseren wij vuren hout, daar er onder water geen rotting voorkomt. Afhankelijk van de uitstraling en draagkracht van de beschoeiing, gebruiken wij damwand of kant en klare beschoeiingschotten. Qua afwerking is het net wat uw wens is.

Voor beschoeiingen die alleen via de tuin bereikbaar is worden er met een kleine handhei palen in de grond geslagen. De tuin wordt zo niet vernield door het gebruik van een zware machines. Indien we een kraan in kunnen zetten zonder uw tuin te vernielen zullen we dit natuurlijk niet nalaten!

Beschoeiing in veengebied

Het plaatsen van een beschoeiing in een veengebied, zoals het Reeuwijkse plassen of Nieuwkoopse plassen gebied vraagt om kennis van de lokale omstandigheden. Die kennis hebben wij door onze jarenlange ervaring in huis. Een extra reden om contact met ons op te nemen!

Soorten beschoeiing

Wij plaatsen natuurvriendelijke beschoeiingen, hardhouten beschoeiing, zacht/hard combihouten beschoeiing en damwand.

Extra duurzaam zijn palen en planken van kunststof. Dit is een volledig gerecycled product met een natuurlijke uitstraling. Dit materiaal heeft een gemiddelde levensduur van 70 jaar!