In Nederland wordt  de herfst gezien als DE tijd om bomen te planten. Eigenlijk is dit een traditie die stamt uit de tijd dat bomen werden aangeleverd zonder pot (blote wortel). De temperatuur van de bodem en het vochtgehalte gaf de boom nog even een groeispurt zodat er haarwortels ontstaan. Op zich werkt dit voor loofbomen met blote wortel nog altijd het beste.

Voor naaldbomen geldt juist dat ze beter in lente kunnen worden geplant. Op zachte herfst- en winterdagen blijven naaldbomen nog enigszins actief verdampen en ademhalen. Een pas geplante naaldboom heeft nog zwakke wortels en kan de verdamping niet volgen, waardoor er verdroging dreigt.

Om dit “probleem” tegen te gaan gebruikt Groencentrum Hoogendoorn eigenlijk altijd bomen die in een pot zijn gekweekt. Deze zijn iets duurder, maar je kunt ze in theorie het hele jaar door planten, omdat het wortelsysteem intact blijft. Planten in het late voorjaar of in de zomer vraagt wel meer zorg. De aangeplante planten kunnen dan uitdrogen door de hogere temperaturen en de droogte. Je moet ze begieten.

Groencentrum Hoogendoorn heeft niet alleen jonge bomen in pot, maar ook grote en hoge volwassen bomen. U kunt ze het hele jaar door planten. Er is slecht één restrictie: vorst, daar kan geen enkele net geplante boom tegen. Dus kijk even naar de weersverwachtingen en plant zoveel bomen als u wilt of laat dit door ons doen.

 

Ontvang onze nieuwsbrief (max. 8 per jaar)

 

tuintips

speciale aanbiedingen

product nieuws

adviezen

U bent ingeschreven, bedankt!