Beschoeiing nodig in Zuid Holland?

Home » Beschoeiing in Zuid Holland

Al onze diensten

Beschoeiing nodig in Vinkeveen?

We hebben een kilometers lange ervaring!

BESCHOEIING PLAATSEN IN ZUID-HOLLAND DOOR HOVENIERSBEDRIJF N.W. HOOGENDOORN

Om erosie van de grond langs het water te voorkomen, is het installeren van beschoeiing van essentieel belang. Bij Hoveniersbedrijf N.W. Hoogendoorn hanteren we diverse materialen voor beschoeiingsconstructies, maar ons voornaamste advies blijft gericht op hout. Afhankelijk van de gewenste vorm en draagkracht van de beschoeiing, maken we gebruik van damwandconstructies of kant-en-klare beschoeiingsschotten.

Wat onderscheidt beschoeiing van damwand?

Het onderscheid tussen beschoeiing en damwand zit hem in de richting van de planken. Bij beschoeiing worden de planken horizontaal geplaatst, terwijl bij damwand de planken verticaal worden aangebracht.

Damwandplanken zijn aanzienlijk dikker en schuiven in elkaar met een mes- en groefverbinding. Hierdoor is damwandconstructie aanzienlijk sterker dan beschoeiing en kan het grotere hoogtes overbruggen.

Damwand kan doorgaans vrijwel overal worden geplaatst, terwijl bij beschoeiing altijd rekening moet worden gehouden met de ondergrond en de gewenste hoogte.

Op zoek naar duurzame beschoeiing?

Bij beschoeiing maken we gebruik van hardhouten palen en planken. Hoewel hout op zichzelf duurzaam is, is tropisch hardhout schaars. Hoe gaan we hiermee om?

Ons advies is om FSC-gecertificeerd hardhout te gebruiken boven en op de waterlijn, omdat hier doorgaans de meeste houtrot optreedt. Onder de waterlijn raden we zachthout aan, omdat houtrot onder water niet voorkomt. Zachthout (zoals vurenhout) is in Europa goed verkrijgbaar en zeer duurzaam. Wat de afwerking betreft, passen we ons aan uw wensen aan. Een afdekplank van zachthout is eenvoudig te vervangen!

Beschoeiing in veengebieden

Het plaatsen van beschoeiing in veengebieden, zoals in Zuid-Holland, vereist gespecialiseerde kennis van de lokale omstandigheden. Deze expertise hebben wij in huis dankzij onze jarenlange ervaring. Een extra reden om contact met ons op te nemen!

Diverse soorten beschoeiing

Bij Hoveniersbedrijf N.W. Hoogendoorn plaatsen we alle beschikbare soorten beschoeiing op de markt. Onze beste ervaringen hebben we echter met FSC-gecertificeerde hardhouten beschoeiingen. Maar we bieden ook natuurvriendelijke beschoeiing, combinaties van zachthout en hardhout, composietmaterialen en damwandconstructies als opties aan.

Als extra duurzaam alternatief bieden we palen en planken van kunststof aan. Dit is een volledig gerecycled product met een natuurlijke uitstraling en een gemiddelde levensduur van 70 jaar!

N

Hardhouten beschoeiing

N

Combi beschoeiing (zacht hout onder water)

N

Natuur beschoeiing of oeverbescherming

Beschoeiing projecten

Door de jaren heen hebben we kilometers beschoeiing geslagen, waarvan er zelfs na ruim 25 jaar nog velen van terug te vinden zijn in Vinkeveen en omstreken.

Hier kunt u enkele van onze projecten zien.

Presets Color

Primary
Secondary