Beschoeiing nodig in Ankerveen

Home » Beschoeiing in Noord Holland » Beschoeiing Ankerveen

Al onze diensten

Beschoeiing nodig in Ankerveen?

We hebben een kilometers lange ervaring!

Beschoeiing plaatsen te Ankerveen

Om afkalving van grond langs het water te voorkomen, kan er een beschoeiing worden geplaatst. Voor beschoeiing gebruiken wij allerlei soorten materiaal. Wij adviseren echter altijd hout. Afhankelijk van de uitstraling en draagkracht van de beschoeiing, gebruiken wij damwand of kant en klare beschoeiingsschotten.

Wat is het verschil tussen beschoeiing en damwand?

Het verschil tussen beschoeiing en damwand is datbij een beschoeiing de planken horizontaal worden geplaatst, terwijl bij een damwand de planken vertikaal worden geplaats.

De veel dikkere planken die worden gebruikt bij een damwand schuiven in elkaar met een mes groef verbinding. Een damwand is vele male sterker dan een beschoeiing en kan dus veel meer hoogte overbruggen.

Een damwand kan bijna altijd worden geplaatst, terwijl er bij een beschoeiing altijd rekening gehouden moet worden met ondergrond en hoogte.

Zoekt u duurzame beschoeiing?

Voor beschoeiing gebruiken wij hardhouten palen en planken. Hout is duurzaam, maar tropisch hout is zeldzaam, hoe lossen wij dit op?

Wij adviseren FSC hardhout boven en op de waterlijn, omdat hier de meeste houtrot plaatst vind. Onder de waterlijn adviseren wij zachthout, daar er onder water geen rotting voorkomt. Zachthout (Vuren hout) is in Europa goed verkrijgbaar en zeer duurzaam. Qua afwerking is het net wat uw wens is. Een afdekplank van zachthout is mogelijk en gemakkelijk te vervangen!

Beschoeiing in veengebied

Het plaatsen van een beschoeiing in een veengebied, zoals in Ankerveen vraagt om specialistische kennis van de lokale omstandigheden. Die kennis hebben wij door onze jarenlange ervaring in huis. Een extra reden om contact met ons op te nemen!

Beschoeiing soorten

Wij plaatsen alle soorten beschoeiing die op de markt zijn. Onze beste ervaringen hebben wij met beschoeiingen van FSC hardhout. Maar natuurvriendelijke beschoeiing, zacht/hardhout combi beschoeiing, composiet en damwand behoren zeker tot de mogelijkheden!

Extra duurzaam zijn palen en planken van kunststof. Dit is een volledig gerecycled product met een natuurlijke uitstraling. Dit materiaal heeft een gemiddelde levensduur van 70 jaar!

N

Hardhouten beschoeiing

N

Combi beschoeiing (zacht hout onder water)

N

Natuur beschoeiing of oeverbescherming

Beschoeiing projecten

Door de jaren heen hebben we kilometers beschoeiing geslagen, waarvan er zelfs na ruim 25 jaar nog velen van terug te vinden zijn in Ankerveen en omstreken.

Hier kunt u enkele van onze projecten zien.

Presets Color

Primary
Secondary