Beschoeiing nodig in Noord Holland?

Home » Beschoeiing in Noord Holland

Al onze diensten

Beschoeiing nodig in Vinkeveen?

We hebben een kilometers lange ervaring!

BESCHOEIING INSTALLATIE IN NOORD-HOLLAND DOOR HOVENIERSBEDRIJF N.W. HOOGENDOORN

Beschoeiing is een cruciale oplossing om de erosie van de grond langs waterwegen te voorkomen. Bij Hoveniersbedrijf N.W. Hoogendoorn zijn we gespecialiseerd in verschillende beschoeiingsmethoden, waarbij ons belangrijkste materiaal nog altijd hout is. Afhankelijk van de vorm en structurele vereisten, bieden wij oplossingen zoals damwanden en prefab beschoeiingsschotten.

Wat maakt beschoeiing anders dan damwanden?

Het onderscheid tussen beschoeiing en damwanden ligt in de oriëntatie van de planken. Bij beschoeiing worden de planken horizontaal geplaatst, terwijl bij damwanden de planken verticaal worden geïnstalleerd.

Damwandplanken zijn aanzienlijk dikker en sluiten naadloos op elkaar aan dankzij een mes- en groefverbinding. Dit maakt damwanden aanzienlijk sterker dan traditionele beschoeiing en ze kunnen grotere hoogteverschillen aan.

In de meeste situaties is het mogelijk om damwanden te plaatsen, terwijl beschoeiing rekening moet houden met de bodemgesteldheid en de vereiste hoogte.

Duurzame beschoeiingsopties

Bij het kiezen van materialen voor beschoeiing maken we gebruik van hardhouten palen en planken. Hoewel hout op zichzelf duurzaam is, is tropisch hardhout schaars geworden. Hoe gaan we hiermee om?

We raden aan om FSC-gecertificeerd hardhout te gebruiken boven en op de waterlijn, omdat deze delen het meest vatbaar zijn voor houtrot. Onder de waterlijn is zachthout, zoals vurenhout, een geschikte keuze omdat houtrot onder water niet voorkomt. Zachthout is in Europa ruim beschikbaar en zeer duurzaam. We kunnen de afwerking aanpassen aan uw wensen, en een afdekplank van zachthout is eenvoudig te vervangen!

Beschoeiing in veengebieden

Het plaatsen van beschoeiing in veengebieden, zoals in Noord-Holland, vereist specifieke kennis van de lokale omstandigheden. Dankzij onze jarenlange ervaring beschikken we over de benodigde expertise. Dit is een extra reden om met ons in contact te komen!

Diverse soorten beschoeiing

Bij Hoveniersbedrijf N.W. Hoogendoorn installeren we alle soorten beschoeiing die beschikbaar zijn op de markt. Hoewel we de beste ervaring hebben met FSC-gecertificeerd hardhout, bieden we ook natuurvriendelijke beschoeiing, combinaties van zachthout en hardhout, composietmaterialen en damwandconstructies als opties aan.

Voor extra duurzaamheid bieden we ook kunststof palen en planken aan. Dit is een volledig gerecycled product met een natuurlijke uitstraling en een levensduur van gemiddeld 70 jaar!

N

Hardhouten beschoeiing

N

Combi beschoeiing (zacht hout onder water)

N

Natuur beschoeiing of oeverbescherming

Beschoeiing projecten

Door de jaren heen hebben we kilometers beschoeiing geslagen, waarvan er zelfs na ruim 25 jaar nog velen van terug te vinden zijn in Vinkeveen en omstreken.

Hier kunt u enkele van onze projecten zien.

Presets Color

Primary
Secondary